Zákaznická podpora:info@diatomplus.cz

Křemelina a její vliv na naše zdraví - 2. Díl: Prevence řídnutí kostí i krásné vlasy?

Vliv křemeliny na řídnutí kostí

Křehké a řídké kosti jsou charakteristickým znakem stárnutí. Jejich příčinou je úbytek vápníku v těle. Užívání jen kalcia (vápník) nemůže napravit nebo zastavit tuto hrozivou a velmi nepříjemnou nemoc, protože lidské tělo se nedá asimilovat a nedokáže využívat vápník bez přítomnosti oxidu křemičitého.

Důkazy poukazují na skutečnost, že kalcium jako doplňkový minerál jednak ovlivňuje hojení, ale na druhou stranu také urychluje odbourávání vápníku z kostí, čímž také urychluje degenerativní proces řídnutí kostí. Oxid křemičitý může zastavit řídnutí kostí a obnovit proces regenerace Vašeho těla.

Symptomy a příznaky řídnutí kostí postihují zejména ženy po menopauze, tento degenerativní proces však začíná již v mnohem mladším věku. Podle oficiálních statistik více žen umírá na zlomeniny způsobené řídnutím kostí jak na rakovinu prsu, děložního čípku či dokonce kombinaci obou. Neuvěřitelné, že?

Nedostatek vápníku v kostech způsobuje rozšíření vodních kanálků a prostoru v oblasti kostí, což jim dává porézní a řídký vzhled. Takto destabilizována kost se stává křehkou a hrozí její zlomení při jakémkoliv drobném poranění nebo již při mírném nárazu. Kost může zlomit obyčejný tlak nebo dokonce i stres. K remineralizování zlomené a poškozené kosti se doporučuje denní užívání křemeliny.

Stále více vědeckých studií potvrzuje, že v případě nutnosti je oxid křemičitý prostřednictvím procesu transmutace konvertován na vápník. Někteří vědci proto odkazují na oxid křemičitý jako prekurzor vápníku. I když máme nedostatek vápníku, tělo si dokáže oxid křemičitý na vápník přeměnit.

 

Pro krásné, zářivé a oslňující zdraví

Oxid křemičitý přímo souvisí s absorpcí minerálů, které lidské tělo potřebuje, aby se udrželo v dobrém zdraví a kondici. Přispívá k vysokému standardu existence, přičemž zvyšuje odolnost a dobrou dispozici. Z remineralizačních důvodů (například hojení kostí) byste měli užívat čtyř až osmi násobek bežné dávky oxidu křemičitého pro dosažení očekávaných hojivých a efektivních účinků. Nejefektivnějšího výsledku přitom dosáhnete pod dohledem lékaře.

Vědci poukazují na skutečnost, že oxid křemičitý je v našem těle přítomen ve třech formách:

  1. v rozpustné formě, která představuje 10 % oxidu křemičitého v těle
  2. ve spojení s tuky, přibližně 30 %
  3. zbývajících 60 % se nachází v proteinové formě

To dokazuje, jak vysoká je naše každodenní závislost na oxidu křemičitém, bez kterého náš organizmus nedokáže a ani nemůže normálně a zdravě fungovat.

 

Křemelina a její vliv na naše zdraví - 3. Díl: Přínosy užívání a doporučené dávkování

Křemelina, křemelina, Kremelina, kremelina, Kremelína, kremelína, Křemelína, křemelína, imunita, superfoods, bylinky, byliny, vitaminy, vitamíny, kosmetika, doplnky stravy, neem, moringa, dračí krev, mumio, aloe vera, boswellia, bacopa, výživové doplnky, parazity, odčervenie, diéta, chudnutie