Zákaznická podpora:info@diatomplus.cz

Křemelina a její vliv na naše zdraví - 1. Díl: Proč je křemelina důležitá?

Křemelina DiatomPlus je organický zdroj rostlinného křemíku. Vznikla z takzvaných rozsivek, což jsou jednobuněčné organizmy, které žily v oceánech před 300 miliony let. Z křemičitanu získávaného z mořské vody si tvořily jemnou skořápku a když odumřely, ukládaly se jejich mikroskopické skořápky na dně moře. Během staletí se jich uložily až tisícimetrové vrstvy. Po ústupu oceánu se tyto vrstvy ocitly na souši a společně s mušlemi vytvořily křídové útesy.

Křemelina je bílý neupravený prášek. Čistá křemelina je primárně složená z amorfního (nekrystalického) oxidu křemičitého (SiO2), kterého se v některých případech nachází až 94 %. Je to neutrální netoxický materiál obsahující minerály jako křemík, vápník, mangan, hořčík, titan, železo a další. Křemelina má strukturu válečku, díky čemuž má velice silný negativní náboj. Jak se tyto miliony válečků pohybují skrze trávicí trakt, přitahují a absorbují bakterie, plísně, prvoky, parazity, viry, pesticidy a zbytky chemických látek, E-coli a těžké kovy, které jsou pak následně vyloučeny ve stolici.

 

Proč je křemík tak důležitý?

Po kyslíku a uhlíku je oxid křemičitý nejdůležitější složkou v přírodě, stejně jako v lidském těle. Hraje obrovskou roli při mnoha tělesných funkcích a má přímý vztah s absorpcí minerálů. Typické lidské tělo má zhruba sedm gramů oxidu křemičitého, což je hodnota, která výrazně přesahuje čísla jiných důležitých minerálů, například železa.

Křemík, jako součást oxidu křemičitého, je účinný v prevenci předčasného stárnutí. Má vysoké protizánětlivé účinky a zrychluje hojení ran. Je také zodpovědný za ukládání minerálů do kostí, zejména vápníku. Hrany zkamenělých rozsivek jsou užitečné jako bezpečný a netoxický čistící prostředek na naše střeva. To je velmi účinné proti všem parazitům přítomným v trávicím traktu. Pokud budete křemelinu konzumovat zhruba 90 dní, pokryjete celý životní cyklus parazitů.

 

Jaké jsou výhody užívání křemeliny?

  • snížení vysokého krevního tlaku
  • snížení špatného cholesterolu
  • zmírnění nebo odstranění bolestivosti kloubů, zabudování vápníku do kostí
  • zdravější pleť, podpora tvorby kolagenu, vyhlazení, zjemnění vrásek
  • větší lesk a síla vlasů
  • pravidelná stolice, očištěná střeva od patogenů
  • odstraňuje zácpu
  • zvyšuje tělesnou energii
  • snižuje potřebu spánku
  • má protizánětlivé účinky
  • zdravější zuby a dásně
  • silnější nehty
  • posiluje imunitu, antioxidant

Křemelina velmi efektivně napomáhá zvyšovat vstřebávání minerálů. Oxid křemičitý je ve vodě rozpustný, proto nezůstává ve Vašem těle velmi dlouho. Užívání křemeliny (doplňování oxidu křemičitého) pomáhá tělu udržet optimální absorpci důležitých minerálů.
(Poznámka autora: Křemelina není ve vodě rozpustná, narozdíl od oxidu křemičitého, a proto po přidání do tekutiny rychle klesá na dno. Pokud tedy uvažujete o užívání křemeliny, budete ji muset vždy po přidání do vody nebo džusu těsně před užitím dobře promíchat).

 

Křemelina a její vliv na naše zdraví - 2. Díl: Prevence řídnutí kostí i krásné vlasy?

Křemelina, křemelina, Kremelina, kremelina, Kremelína, kremelína, Křemelína, křemelína, imunita, superfoods, bylinky, byliny, vitaminy, vitamíny, kosmetika, doplnky stravy, neem, moringa, dračí krev, mumio, aloe vera, boswellia, bacopa, výživové doplnky, parazity, odčervenie, diéta, chudnutie