Neemový olej 100ml

Kód: 618
Velkoobchod
Značka: DiatomPlus
291 Kč –35 %
Neemový olej DiatomPlus 100 ml
291 Kč –35 % 189 Kč / ks 156,20 Kč bez DPH 1,89 Kč / 1 ml
Skladem

NEEMOVÝ OLEJ - lisovaný za studena

  • Hojí suchou popraskanou pokožku
  • Antibakteriální a protiplísňové účinky
  • Na problématickou pokožku, akné
  • Ošetření lupénky a ekzému

Detailní informace

Detailní popis produktu

Neem olej je přírodní ochránce proti škůdcům, který se nachází v semenech stromu neem. Je žlutohnědý, má hořkou chuť a vůni podobnou česneku. I když to nezní velmi přitažlivě, neemový olej ze semen může být velmi prospěšným antiparazitikem, který potlačuje škůdce i choroby.

Neem olej s obsahem živin se také používá v přírodních produktech pro péči o pleť, protože obsahuje vysoké hladiny antioxidantů, které pomáhají chránit pokožku před poškozením životního prostředí. Neem pomáhá v boji proti poškození volnými radikály v pokožce, protože obsahuje karotenoidy, které poskytují vysoce antioxidační účinky. 

Vzhledem k tomu, že neem má zvláště důležité mastné kyseliny a vitamín E a může rychle proniknout do vnějších vrstev kůže, je velmi účinný při hojení suché a poškozené pokožky.

Neemový olej pochází z lisováním semen stromu neem, což je tropický stálezelený strom původem z jihovýchodní Asie a Afriky. Jiná jména pro neem zahrnují nim, nimba, svatý strom, korálek, indická šeřík a margosa.

Na co lze použít neemový olej? Protože olej obsahuje různé účinné látky, které mají insekticidní a léčivé vlastnosti, má mnoho použití a výhod. Olej ze semen nimbi je běžnou složkou v různých kosmetických prostředcích včetně zubních past, mýdel, šamponů a dalších. Jedno z velmi zajímavých použití tohoto oleje je, že působí jako přírodní pesticid.

Olej ze semen Neemu se skládá ze směsi složek. Azadirachtin je nejaktivnější složkou a používá se k odpuzování a ničení škůdců.  Po extrakci této aktivní složky je zbylá část známá jako vyčištěný hydrofobní neemový olej. Jak bylo uvedeno ve studii zveřejněné společností Current Science , funguje jako účinné  netoxické činidlo pro hubení hmyzu v zemědělství.

Hlavní výhody neemového oleje

1. Nabízí širokou škálu výhod péče o pleť, včetně nápovědy pro vrásky, suchost a akné

Proč je neemový olej vhodný pro pokožku? Oddělení biochemie a biotechnologie na Kwame Nkrumah University of Science and Technology (KNUST) uvádí, že neem olej ze semen je bohatý na esenciální mastné kyseliny (EFA), triglyceridy, vitamin E a vápník. Díky svým EFA a vitamínu E pronikne neem olej ze semen hluboko do pokožky a vyléčí drobné praskliny způsobené silnou suchostí. Mastné kyseliny přítomné v oleji z neemového jádra jsou kyselina olejová (52,8 procenta), kyselina linolová (2,1 procenta), kyselina palmitová (12,6 procenta) a kyselina stearová (21,4 procenta).

Kůže snadno absorbuje mastné kyseliny a vitamín E, které se nacházejí v oleji ze semen neemu, aniž by pokožka měla pocit mastnoty. Jakmile jsou tyto silné složky podporující pokožku absorbovány, mohou pomoci omladit zdraví pokožky. Vitamín E s velkým přínosem působí jako vychytávač volných radikálů tím, že brání oxidačním procesům v kůži. Podporuje také jemnost a pružnost pokožky.

Není divu, že použití oleje ze semen Neemu zahrnuje  přirozený lék na příznaky ekzému - včetně suché, červené, svědivé kůže. Vědci poukazují na to, že neem olej ze semen může být náhradou palmového oleje při výrobě mýdel, takže uživatelé mohou těžit z jeho prospěšných léčivých vlastností.

A co možné účinky proti stárnutí? Výzkumná studie publikovaná v roce 2017 zjistila, že lokální aplikace neem může přispět ke snížení mnoho příznaků stárnutí kůže, vrásek, ztrátu vlhkosti a zarudnutí. Tato studie ukazuje, jak byl extrakt neemu schopen zabránit tvorbě vrásek u bezsrstých myší po UVB záření. Výzkumníci docházejí k závěru, že extrakt z neemu je „slibným kandidátem proti stárnutí pro topické přípravky“.

Ve výrobcích pro péči o pleť se často vyskytuje Neem, který přirozeně bojuje proti akné a to z dobrého důvodu! Výzkum ukazuje, že neem olej ze semen má antibakteriální schopnosti proti mikrobům, které způsobují akné.

2. Zvyšuje zdraví vlasů a pokožky hlavy

Použití neemového oleje pro vlasy a pokožku hlavy je také běžné. S obsahem mastných kyselin je olej z neemového oleje skvělý pro zlepšení suchých vlasů a vyživování pokožky hlavy. Se svými antimykotickými vlastnostmi je také skvělou ingrediencí pro přirozený boj proti lupům , které jsou způsobeny kvasinkou houbami. Můžete hledat neem olej ze semen a extrakty z neemu v přírodních produktech na péči o vlasy, nebo můžete přidat několik kapek do šamponů, kondicionérů a masek na vlasy, abyste zvýšili jejich účinek.

3. Slouží jako přírodní insekticid

Neem je považován za bezpečný, přirozeně se vyskytující insekticid. Cílem výzkumné studie zveřejněné v časopise Journal of Insect Science bylo, že nalezli metodu kontroly komárů, která může být použita místními lidmi, zejména v Africe.

Jak studie uvádí:

Kontrolní programy využívající konvenční insekticidy k cílení antropogenních stanovišť komárů jsou velmi drahé, protože tato stanoviště jsou rozšířená, zejména ve městech většiny afrických zemí. Kromě toho existují závažné environmentální obavy, pokud jde o aplikaci nejběžnějších insekticidů ve velkém měřítku. Je zřejmé, že jsou zapotřebí alternativní metody, které jsou účinnější, levnější a šetrnější k životnímu prostředí. 

Výzkum ukazuje, jak může surový extrakt z neemu inhibovat růst a vývoj komárů, zatímco surový prášek může komáry zabít (s největší pravděpodobností udušením hmyzu). Celkově vědci dospěli k závěru, že „místní lidé mohou oba typy přípravků připravovat a používat k řízení rozmnožování komárů v antropogenních stanovištích, zejména v urbanizovaných oblastech“.

Výrobky Neem nutně neposkytují absolutní kontrolu hmyzu; časté aplikace však mohou dramaticky snížit populace škůdců tím, že potlačí jejich larvální vývoj, růst, plodnost, páření a snášky vajíček.

4. Pomáhá rostlinám

Neem může také přispět ke zlepšení zdraví rostlin tím, že odradí nežádoucí škůdce i houby. Ve skutečnosti EPA zdůrazňuje, že „neemový olej lisovaný za studena byl používán po stovky let k hubení hmyzu a chorob rostlin“.

American Orchid společnost také hlásí, že můžete použít neem olej ze semen jako bezpečný, přirozený lesk listů, i když některé rostliny mohou být citlivé. Neem řešení pro rostliny (více k tomu dále v tomto článku) by mělo zcela pokrýt všechny povrchy rostlin pro maximální účinnost. Jedním důležitým opatrením při používání rostlin je nikdy nepoužívat neemová řešení na rostlinách za horkého počasí (85 ° F nebo teplejší) nebo na přímém slunečním světle. Kromě toho se vyhněte poškození rostlinných tkání umístěním rostlin ve stínu, dokud nebude aplikace neemu suchá.

 

5. Může pomoci proti malárii

Parazit přenášený kousnutím infikovaných komárů způsobuje malárii. Neem olej přispívá k skvělému odpuzování přírodních komárů, které lze bezpečně používat. Jak bylo uvedeno v  časopise Journal of American Mosquito Control Association , když byla dvě procenta neemového oleje smíchána s kokosovým olejem  a poté aplikována na exponované části těla lidských dobrovolníků, poskytovala úplnou ochranu přibližně 12 hodin před kousnutím všech anofelinních druhů . Studie dochází k závěru, že aplikace oleje z neemu může dokonce poskytnout ochranu před malárií v endemických zemích. 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Oleje
Záruka: 1 rok
Hmotnost: 0.15 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Křemelina, křemelina, Kremelina, kremelina, Kremelína, kremelína, Křemelína, křemelína